Advert
as

Muhammedi Sevda Salona Sığmadı

Muhammedi Sevda Salona Sığmadı

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Solhan Çağrı-Der tarafından düzenlenen, 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)’ adlı Kutlu Doğum Etkinliği, Solhan Kapalı Spor Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Solhan Çağrı-Der tarafından Pazar günü Belediye Bahçesinde düzenlenmesi gereken Kutlu Doğum programı, hava muhalefeti nedeniyle Solhan Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

 Düzenlenen programa Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz,  İlçe Müftü Vekili Osman Numanoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Hüda Par İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 Program, Metin Yarar Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Mevlid-i Şerif okundu ve ilahiler seslendirildi.

 Etkinlikte konuşan Rehber TV programcısı Özkan Yaman, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek eşsiz bir önder olduğunu vurguladı.

 

Kutlu Doğum etkinliklerin sadece ülkemizde yapılmadığını belirten Yaman,”Bu etkinlikler sadece Türkiye'de yapılmıyor. Biz bugün sadece Solhan’da değil şu anda Almanya'da, Fransa’da ve birçok Avrupa ülkesinde böyle etkinlikler yapılıyor. Bu etkinliklere Fransızlar da, Almanlar da gelmeye başladılar. Bu rahmet oraları da kuşatacak. Bu rahmetin önünde hiç kimse duramayacaktır. Bakın 15 Temmuz'da onlar uçaklarıyla, tanklarıyla geldiler. Allah, onların tuzaklarını boşa çıkartmadı mı? Çünkü bu sevdanın önünde bu Muhammed'i aşkın önünde hiçbir uçak, hiçbir füze duramaz. Bakın bu sevda şu memlekette üç buçuk milyon Suriyeliyi misafir ediyor. Bu Sevda Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi birbirine kardeş ediyor. Bu sevda inanın şu memleketin şu kadar sıkıntılarına ve zorluklara rağmen bize ümit bahşediyor. Gelecek adına umutluysak Allah Resulü aleyhisselatu vesselama olan aşkımız ve sevdamızdır. Bazen düşünüyorum şu tepenin arkasında deseler ki Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) gelmiş inanın şu Solhan’da bir kişi kalmaz. Onu görmek için yürüyerek değil vallahi sürünerek gideriz. Sadece biz değil bütün Alem giderdi. Sahabe soruyor, ‘Ya Resulullah, biz senin kardeşlerin değil miyiz? Siz benim ashabımsınız. Kardeşlerim sonra gelecek olanlardır.’ Tekrar soruyorlar ‘Ya Resulallah Sen Kardeşlerini nasıl tanıyacaksın? Hani Solhan’daki kardeşlerini nereden bileceksin. Mahşer günü kardeşlerini nasıl tanıyacaksın? diye soruyorlar. Alemlerin Efendisi şöyle cevap veriyor, alınan abdeste ayaklarında nur olacak. Ben ümmetimin o abdestlerinden, o namazlarından tanıyacağım diyor. Elhamdülillah Rabbimiz bize onun sünnetini nasip etmiş, onu namazını nasip etmiş.”ifadelerini kullandı.

İnsanlığın Hz. Muhammed (s.a.v.)'in adaletine muhtaç olduğunu belirten Yaman,” Mekke'yi fethederken meşhur bir sahibi var. Mekke'ye girerken söyle bağırıyor. Bugün bütün zalimlerden intikam alma günüdür, bugün Mekkeli müşriklerin rezil etme günüdür, bugün helak günüdür, felaket günüdür. Böyle bağırınca Peygamber Efendimiz neden öyle söylüyorsun. Ya Resulullah! Bunlar değil miydi sana ve ashabına yıllarca işkence edenler. Peygamber Efendimiz diyor ki hayır bugün İntikam günü değil, bugün onlara karşılık verme günü değil, bugün affetme günüdür. Bugün merhamet günü, dostluk günü, vefa günüdür.  Ve bütün Mekkelileri affediyor. Peygamber Efendimiz kızı Zeynep hicret ederken atından düşüren bir zalim var. Hz. Zeynebi atından düşürüyor ve Hz. Zeynep de bebeğini düşürüyor. Bunun üzerine hastalanıyor sonra vefat ediyor. Kızı Zeyneb'in katilini bile affediyor ve daha kimleri affetmiyor ki bu adaletin çok ötesinde bir şeydir.”dedi.

 

Peygamber Efendimizin kadınlara verdiği değeri anlatan Yaman,”Kadınlar cahiliye döneminde bir eşya gibiydi. Kadınlar alınır satılırdı, kadınlar kölelerden daha değersizdi. Kadınlar kurtuldu. Bakın ne oldu cennet annelerin ayağının altına serildi. Onunla yetimler kurtuldu, onunla fakirler kurtuldu, yoksullar kurtuldu onunla sadece bir memleket değil bütün dünya kurtulacaktır.”dedi.

 

 

Program, Nesim Yıldırım Hocanın okuduğu dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum