Advert
as

Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Şehitleri Anıldı

İlçemizde “Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Gününü Anma Programı” düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü ile 18 Mart Şehitleri anma günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Solhan’da da törenle anıldı.

Hükümet Konağı önünde başlayan anma programı, Şehit ailesi ve kabristan ziyareti ile devam etti. Daha sonra Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Garnizon Komutanı Üsteğmen Önder Başaran, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Esra Nur Taş ile 28 Ağustos Ortaokul İngilizce Öğretmeni Ömer Karakurum’un sunumu ile başlayan program İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Üsteğmen Önder Başaran gerçekleştirdi. Üsteğmen Başaran; “Bugün; savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz, İngiliz ve Fransız donanmalarıyla Çanakkale Boğazı’nda aylar boyunca devam eden bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlarda, düşman donanmaları çok ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili kısmı, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin Türk topçusu karşısında ağır kayıplar vererek geri çekilmeleriyle sonuçlanmıştır.

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır. Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, vatanlara uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”dedi.

 Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmanın ardından 28 Ağustos Ortaokul öğrencilerinin ‘Çanakkale Destanı’ adlı sinevizyon gösterimi ile ‘Çanakkale İçinden’ türküsünü seslendirmeleriyle program devam etti. Daha sonra 28 Ağustos Ortaokul öğrenciler tarafından büyük bir özveri ile hazırlanan, katılımcılar tarafından büyük alkış toplayan ve salonda bulunanlara duygulu anlar yaşatan ‘Çanakkale’nin Son Kahramanları’ tiyatrosu sahnelendi. Program, 28 Ağustos Ortaokul öğrencilerinden Esma Doğu ‘Çanakkale Şehitlerine’, Esra Turgut ‘Dur yolcu’ ve Sena Gürbüz ‘Bayrak’ adlı şiirin okunmasıyla sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum